• +45 123 45 67
  • info@phantomfilm.no

Fiction

Det er sent på kvelden, og du er klar til å snuggle inn med en god bok. Når du gjør deg komfortabel i favorittstolen din, vurderer du bøkene som er stablet på det nærliggende sluttbordet. La oss se, tror du. Algebra? Definitivt ikke! Hva med en biografi av George Washington? Vel kanskje; det kan være interessant. Så legger du merke til den nyeste mysterieromanen fra en av dine favorittforfattere.

Perfekt! Du er definitivt i humør for en god historie. Du vil lese fiksjonsboken. Et fiksjonsarbeid er opprettet i forfatterens fantasi. Forfatteren inventerer historien og utgjør tegnene, plottet eller historien, dialogen og noen ganger til og med innstillingen.

Et fiktivt arbeid hevder ikke å fortelle en sann historie. I stedet fordyper det oss i erfaringer som vi aldri har i det virkelige liv, introduserer oss til typer mennesker som vi aldri ellers kan møte og tar oss til steder vi aldri kan besøke på annen måte. Fiksjon kan inspirere oss, intrigere oss, skremme oss og engasjere oss i nye ideer.

Det kan hjelpe oss å se oss selv og vår verden på nye og interessante måter. Dessuten er det ofte bare gøy!